Drömläge Mariestad startsida
Meny

Bo, jobba & leva i Mariestad

Mariestad är den stolta sjöstaden som har nära till allt du behöver. Läs mer om varför Mariestad är platsen för dina boendedrömmar under respektive avsnitt.

 • Bo nära vatten

  Att bo i Mariestad är lika med att bo nära Sveriges största sjö Vänern. Utanför den 14 mil långa kusten räknas skärgårdsöarna i tiotusental. Här finns mängder av boenden vid vattnet med nära till allt du behöver.

  Läs mer
 • Bo nära jobb och pendling

  I Mariestad finns mängder av spännande jobbmöjligheter. Goda kommunikationer gör också att du enkelt tar dig till större städer. Bo här - jobba var du vill!

  Läs mer
 • Bo nära skola och universitet

  Vill du bo i en av Sveriges bästa skolkommuner där elever trivs i skolan? I Mariestad bor du nära prisbelönta, moderna och nybyggda skolor och universitet.

  Läs mer
 • Bo nära naturen

  Mariestad är staden som badar i naturupplevelser och livskvalitet. Med den storslagna naturen framför fötterna är Mariestad en fantastisk plats för dina boendedrömmar att slå rot.

  Läs mer
 • Bo nära kultur och fritid

  I Mariestad bor du nära ett brett utbud av nöjen, kultur och fritidsaktiviteter. Med avstamp i vårt gedigna kulturarv som residensstad, och med vårt rika föreningsliv i ryggen, vågar vi skapa både traditionella och innovativa mötesplatser.

  Läs mer
 • Filmer om att leva och bo i Mariestad

  Här kan du se filmer om hur det är att leva och bo i Mariestad.

  Se filmer
 • ElectriVillage

  ElectriVillage Mariestad är en test- och demonstrationsplats där nya klimatsmarta alternativ testas i praktiken. Genom ElectriVillage ska Mariestad hitta nya sätt att ställa om mot en mer klimatvänlig framtid. Ett exempel är världens första solcellsdrivna vätgastankstation som invigdes i maj 2019.

  Läs mer