Drömläge Mariestad startsida
Meny

Tomter och boendeprojekt

Mariestad har allt du behöver

Mariestad är platsen som både står stadigt i historien och är nyfiken på framtiden. Nu välkomnar vi nya, men även gamla Mariestadare, att bryta ny mark på en av jordens vackraste platser, som vi ser det.

 

Det sjönära läget är en naturbegåvning, dessutom är Mariestad, tillsammans med Götene och Lidköping, utnämnt som Biosfärområde, ett modellområde för hållbar utveckling. Besökare återkommer och läget stimulerar invånare året runt. Med fokus på natur, kultur och kunskap utvecklar vi boende, service och hållbara kommunikationer. Sjöstaden Mariestad ger dig ett närmare och enklare liv i en spännande och hållbar miljö. Här kan dina drömmar ta plats på många olika sätt.

 

De senaste åren har en rad bostadsområden vuxit upp i Mariestads kommun. Hamnens radhuskvarter, Strandgårdens hyreslägenheter och Nya Ekudden som nu rymmer hundratals familjer i villor, radhus och lägenheter är bara några exempel.


I menyn här på sidan kan du se vilka områden vi har tomter lediga i och boendeprojekt som är på gång, i kommunens eller Mariehus regi. 

Fakta om Mariestad

Fakta

Avstånd


Göteborg

174 km 

Stockholm

310 km

Örebro

110 km

Skövde

40 km

LÄNKAR

www.mariestad.se

www.mariehus.se

DOKUMENT

Regler för tomtkö

Status