Drömläge Mariestad startsida
Meny
Bild

Vi valde Mariestad

därför Mariestad

Bo nära kultur och fritid

I Mariestad bor du nära ett brett utbud av nöjen, kultur och fritidsaktiviteter. Med avstamp i vårt gedigna kulturarv som residensstad, och med vårt rika föreningsliv i ryggen, vågar vi skapa både traditionella och innovativa mötesplatser. 

Berättelsen om Mariestads kulturliv spänner över 500-åriga kullerstensgator och graffiti, över orgelmusik och metalcore, kvarnstenar och högteknologi, faluröda fasader och muralmålningar. I Mariestad bor du i en ort som även kan stoltsera med en av Sveriges bäst bevarade stadskärnor, landets äldsta landsortsteater och ett vackert museum i det anrika residenset Marieholm.

Arrangemang, konst och kulturprojekt

Som Mariestadsbo får du årligen ta del av ett antal vitt skilda arrangemang, där allt från världsartister  till vrålåk står i centrum. Och kommunens gränsöverskridande kulturprojekt har flera gånger rönt stor uppmärksamhet från omvärlden. I staden finns även flera konstgallerier att njuta av.


Här hittar du evenemangskalendern! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsaktiviteter och föreningsliv

Mariestad är en av Sveriges kommuner med flest idrotts- och gymnastikhallar och erbjuder ett aktivt och rikt föreningsliv. En vacker natur och närhet till Vänern möjliggör aktiviteter under årets alla årstider. Är du idrottsintresserad finns många olika sporter att välja mellan. I staden bor du också nära badhus liksom flera olika gym och motionsspår. I Mariestad finns också givetvis andra träffpunkter för fritidsaktiviteter såsom biliotek, musikskola och fritidsgårdar.


Läs mer om kommunens fritidsaktiviteter och föreningsliv här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mat och shopping

I Mariestad har du alltid nära till stadens centrum där personliga butiker samsas med kända kedjor. Här finns också mysiga caféer, pubar och restauranger. Efter en shoppingtur på stan kan du passa på att strosa ner genom Gamla stans kuperade kullerstensgator och slå dig ner på någon av restaurangerna eller matbodarna i Mariestads gästhamn. Här kan du också njuta av lokalproducerad gräddglass eller koppla av med en kvalitetsöl från något av traktens mikrobryggerier – Mariestads gedigna öltradition lever i dag vidare i en rad skummande brygder på ortens restauranger.


Läs mer om mat och shopping här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Låt dina boendedrömmar slå rot i kulturstaden Mariestad!

Som du märker finns det många förströelser att förlusta sig med under sin fritid när du bor i Mariestad. Kika runt här på webbplatsen och läs om fler fördelar med att bo i Mariestad liksom vilka boendeprojekt som är igång. Tveka heller inte att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att förverkliga dina boendedrömmar!