Drömläge Mariestad startsida
Meny
Bild

Vi valde Mariestad

därför Mariestad

Bo nära naturen

Mariestad är staden som badar i naturupplevelser och livskvalitet. Här bor du nära naturen mitt i ett område så vackert och speciellt att det valts ut av Unesco som modellområde för hållbar utveckling.

Gillar du friluftsliv, vacker natur och hållbar samhällsutveckling är Mariestad platsen för dig. Bosätt dig här och du har nära till mängder av naturupplevelser. Det kryllar av naturreservat och vandringsleder.

Centrala naturupplevelser och naturliga utflyktsmål

Centralt i staden finns flera motionsspår, utegym och naturreservatet gamla Ekudden som ligger på en udde i Vänern. Öarna Torsö och Brommö i Vänerskärgården stoltserar med vacker natur och rikt djurliv. I Sjötorp hittar du magiska Surö bokskog. Äventyrsfyllda vandringsleder och cykelvägar finns också. Inte minst utmed Göta kanal. Med bil når du dessutom Kinnekulle och Tiveden på cirka 30 minuter.

Bo i en stad som tar ansvar för framtid och miljö

Mariestad ingår i Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle och är en del av Unescos globala nätverk. Ordet biosfär betyder allt levande på jorden och den miljö det lever i. Det handlar om samspelet mellan människan och miljön. Ett biosfärområde arbetar bland annat för hållbar samhällsutveckling och att bevara biologisk och kulturell mångfald. I Mariestad bor du med andra ord på en plats som tar ansvar för miljön och framtiden.

 

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hör av dig så berättar vi mer!

Söker du boende i en småstad vid vattnet omgiven av unik natur har du kommit rätt. Läs mer i menyn här på sidan om boendeprojekt som är på gång i Mariestad just nu eller kontakta oss direkt via telefon, e-post eller kontaktformuläret här på sidan så berättar vi mer!


Lista på fastighetsförmedlingar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lista på hyresvärdar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hemnet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.