Logo
Meny

Bostadsområde

Sjöängen

Bild
Bild
Bild

Med sjö och ängar runt knuten

Bara några minuters cykeltur från Mariestads tätort ligger mysiga Sjöängen. Utmed den lilla byvägen samsas timrade torp och ombyggda sommarstugor med nybyggda villor. Ett 15-tal familjer bor här och fler ska det bli.

 

Sjöängen ligger avskilt från stan och ändå helt nära den. Det gör området till en verklig oas. Med både Vänervatten, ängar och svampskogar utanför dörren är det lätt att hämta ny energi här. Varför inte promenera ner till båten efter jobbet och ta en tur en vanlig tisdagskväll?

Var du än bor i Sjöängen har du bara några steg ner till vattnet. Vid den gemensamma badstranden solar, badar, träffas, leker och grillar invånarna gärna under sommartid.

Här är det också lätt att få napp – i Sjöängsviken trivs både abborre och gös. Stranden ligger i västerläge och solnedgången är lika magisk året om.

 

Den konstgjorda dammen, och kanalen som löper från Vänern och in mot byvägen, gör området omgivet av vatten. På vintern omvandlas vattendragen till skridskobana. Den naturnära miljön skapar också ett rikt djur- och fågelliv – bli inte förvånad om en häger eller fiskgjuse dyker upp utanför fönstret lagom till middagen.

I Sjöängen planeras nu en ny detaljplan att tas fram. Tomterna får ett attraktivt läge mellan Vänerns strand och områdets lummiga blandskog, med husen vända mot sjön i väster.

Fakta om Sjöängen

Fakta

Tomter


Detaljplan är under framtagande.

Tomtstorlekar och priser kan inte redovisas än.Fakta

Avstånd


Badplats

75 m

Skola

5 km

Motionsspår

6 km, 2 km

Golfbana

6 km, 2 km till fots/cykel

Centrum

7 km

Status

karta Sjöängen

Karta Sjöängen