Drömläge Mariestad startsida
Meny

Bostadsområde

Sjötorp

Idyll som räcker året om

Sjötorp är en klassisk svensk sommaridyll – kanske något av det vackraste som våra trakter har att erbjuda. Här är det tätt mellan glasverandor och faluröda stugor, och överallt präglas orten av sina två stora stoltheter: Göta kanal och innanhavet Vänern, som möts just här i Sjötorp.


En gång i tiden var orten ett myllrande industri- och varvssamhälle och en knutpunkt för alla sjötransporter som gjordes på kanalen. I dag har turismen samma effekt på det lilla samhället – varje år söker sig tusentals besökare hit för att uppleva kanal- och sjölivet och bara njuta. Under sommarens högsäsong säljs allt från glass och nyfångad fisk till hantverk i de pittoreska kanalbodarna. Samtidigt håller restauranger och kaféer öppet till långt inpå kvällarna.

Samtidigt är Sjötorp mycket mer än ”bara” sommar. Naturtillgångarna som finns runt alla knutar här är lika upplevelserika året om. Ett blomstrande föreningsliv och en stark bykänsla gör dessutom att vardagen, för den som vill, fylls av aktiviteter från vår till vinter. Ortens förskola och fritidshem, där barnen får en trygg tillvaro under uppväxtåren, stärker den sjötorpska gemenskapen ytterligare.

 

I Sjötorp finns rum för nybyggnationer i bästa läge, strax intill både småbåtshamn och förskola. Mariestads kommun eller husleverantören Älvsbyhus erbjuder fyra byggklara tomter med bara någon minuts promenadavstånd ned till sjön och kanalen. Den absoluta närheten till förskola och fritidshem gör tomterna idealiska för barnfamiljer.

Status

Fakta Sjötorp

Karta lediga tomter i Sjötorp

Tomt

Storlek

Pris

Status

2:308

884 m²

143 973 kr

Såld

2:306

795 m²

Säljs av Älvsbyhus tillsammans med villa

Reserverad

2:307

729 m²

Säljs av Älvsbyhus tillsammans med villa

Såld

2:309

792 m²

Säljs av Älvsbyhus tillsammans med villa

Såld